Moottorin kausihuolto

Vaikka kesän aikana ei olisikaan tullut kertynyt paljoa ajotunteja, on silti äärimmäisen tärkeää suorittaa moottorin kausihuolto. Tässä muutamia syitä, miksi:

Ongelmien ennaltaehkäisy

Moottorin säännöllinen huolto auttaa havaitsemaan mahdolliset ongelmat ennen kuin ne muuttuvat suuriksi ja kalliiksi korjauksiksi. Tarkastamalla hihnat, laakerit, kiristimet, ohjauksen, pakojärjestelmän, vetolaitteen ja muut osat voit varmistaa, että ne toimivat moitteettomasti. Jos jokin osa vaatii huoltoa tai vaihtoa, voit hoitaa sen ajoissa, ennen kuin se aiheuttaa vakavia ongelmia.

Moottorin käyttöikä

Moottorin säännöllinen huolto on avain sen luotettavuuteen ja pitkään käyttöikään. Vaikka venettä ei käyttäsikään kauden aikana, on moottori silti erilaisille sääolosuhteille ja rasituksille, kuten kosteudelle. Ilman asianmukaista huoltoa mahdollisia vaurioita ei välttämättä huomata, jolloin suurempia ongelmia on vaikeampi ennaltaehkäistä.

Elektroniikka

Nykyaikaisissa veneen moottoreissa on runsaasti elektroniikkaa. Osat ovat herkkiä ympäristön vaikutuksille, ja säännöllinen huolto auttaa varmistamaan, että ne toimivat oikein. Ohjelmistopäivitykset parantavat usein moottorin toimintaa ja vaikuttavat mahdollisesti myös polttoainetalouteen.

Huolto on halvin korjaus!

Vaikka et olisi käyttänyt venettäsi kovin paljon kauden aikana, muista silti suorittaa moottorin kausihuolto veneilykauden päätteeksi. Säännöllinen huolto on auttaa pitämään moottorin toimintakunnossa, ennaltaehkäisemään suurempia ongelmia ja pidentämään moottorin ikää. Tämä taas tarkoittaa, että voit nauttia turvallisesta ja huoleton veneilystä vuodesta toiseen. Älä unohda, että huolto-ohjeet kannattaa aina tarkistaa moottorin valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti, jotta varmistetaan, että veneesi moottori saa tarvitsemansa hoidon.

Moottorin merkkihuolto Venehotellissa

Venehotellissa onnistuu lähes kaikkien moottorivalmistajien valtuutettu merkkihuolto. Ammattilaisemme tekevät kausihuollot aina moottorivalmistajan antamien huolto-ohjeiden mukaisesti ja alkuperäisosia käyttäen syksyisin. Syksyllä huolletut moottorit ovat valmiina kevättä varten, eikä ikäviä yllätyksiä ilmene enää veneilykauden alussa. Moottorit tarkistetaan uudelleen keväällä, ennen veneen luovuttamista asiakkaalle. 

–> Lue lisää nykyaikaisesta moottorihuollosta <– 

 

HuoltoVeneenhoito