Moottorin merkkihuolto
Vaikka moni osaakin tehdä veneen peruskausihuollot itse, ovat nykyaikaiset perä- ja sisäperämoottorit sen verran teknisiä laitteita, että niiden huoltaminen tavallisen veneilijän taidoin ja perustyökaluin alkaa olla tänä päivänä haastavaa.

Nykyaikaiset moottorit vaativat monimutkaisempia toimenpiteitä

Jos aikaisemmin riitti öljynvaihto ja tulppien tarkastaminen, tarvitaan nykyään jo perushuollossa erikoistyökaluja ja usein myös tietokonetta moottorin tarkemman kunnon ja toiminnan määrittämiseksi. Jos koneessa ilmenee jokin ongelma, vaativat useimmat uudenmalliset venemoottorit merkkikohtaista diagnostiikkaa. Tietokonediagnostiikalla päästään huollon yhteydessä usein käsiksi myös alkavaan ongelmaan, josta moottori ei ole välttämättä vielä oireillut. Ohjelmistopäivitykset parantavat usein moottorin toimintaa ja vaikuttavat mahdollisesti myös polttoainetalouteen.

Jätä huolto ammattilaisten käsiin

Kun huolto on ammattilaisen käsissä, voit olla varma, että perushuoltotoimenpiteiden lisäksi huolletaan kone ja vene kokonaisuutena, jolloin ennakoidaan myös tulevat huoltoa tarvitsevat kohteet. Perushuoltokohteiden lisäksi myös tarkastuksilla on iso rooli: rasituksella olevien osien, kuten hihnojen,
laakereiden, kiristimien, ohjauksen, pakojärjestelmän ja vetolaitteen kunto tarkastetaan moottorivalistajien antamien ohjeiden mukaisesti. Lisäksi huomioidaan veneen ja moottorin elektroniikka. Tehdyt toimenpiteet merkitään veneen sähköiseen huoltokirjaan, joka helpottaa veneen tulevien huoltotoimenpiteiden suunnittelua ja antaa luotettavaa tietoa myös veneen mahdollista jälleenmyyntiä silmällä pitäen.

Kaiken kaikkiaan perämoottorin perusteellinen kausihuolto on koneen luotettavuutta ja käyttöikää ajatellen äärimmäisen tärkeä toimenpide. Vuosittain perusteellisesti huollettu ja koeajettu kone on käyttövalmis heti seuraavan veneilykauden alussa.
Inkoon Venehotellissa onnistuu lähes kaikkien moottorivalmistajien valtuutettu merkkihuolto. Ammattilaisemme tekevät kausihuollot aina moottorivalmistajan antamien huolto-ohjeiden mukaisesti ja alkuperäisosia käyttäen.

–> Kokoa veneellesi säilytys- ja huoltopaketti <–

 

HuoltoVeneenhoito