Venehotellin ympäristöystävällisyys

Vastuullista veneensäilytystä

Hyllysäilytys on jo pelkästään tilankäytön vuoksi energiatehokkaampaa kuin perinteinen säilytys, mutta me emme tyydy tähän. Me teemme moottoriveneen säilytyksestä ja huollosta niin ympäristöystävällistä kuin se voi olla.

Halliemme tasainen 12 asteen talvilämpötila tuotetaan maalämmöllä. Käyttämämme sähkö on kotimaista päästötöntä ja hiilineutraalia vesisähköä, joka on uusiutuva energiamuoto.

Veneiden pesuvesien käsittelyssä olemme olleet sekä edellä aikaamme että edellä lainsäätäjää. Yleensä pesuvedet myrkkyineen ja ravinteineen päätyvät suoraan mereen. Tärkeän asian viranomaismääräykset loistavat vielä poissaolollaan, joten haluamme näyttää suuntaa omalla toiminnallamme.

Uuden hallin käyttöönoton yhteydessä vuonna 2020 lisättiin erityisesti veneiden pesuvesien puhdistukseen kehitetty suodatin, jossa on sekä erikoiskäsiteltyjä turvekerroksia että aktiivihiilisuodatus. Suodatin kytkettiin vanhan, vuonna 2010 rakennetun vedenpuhdistusjärjestelmän perään, jossa vesi pumpataan ensin hiekan- ja öljynerotuskaivojen läpi.

Uuden järjestelmän myötä veneiden pesusta ei enää päädy Itämereen sinne kuulumattomia ravinteita, öljyjä, myrkkymaalihiutaleita, raskasmetalleja tai muita myrkkyjä.

Jaamme pesuvesien käsittelystä hankkimamme tiedon sekä asetusten laatijoille, että koko alalle, koska Itämeren etu on meidän kaikkien etu.

Venehotellin pesupaikka

Ympäristöasiat pähkinänkuoressa:

  • Pesuvedet puhdistetaan – myrkkyjä ja ravinteita ei pääse mereen

  • Hallit lämmitetään maalämmöllä

  • Sähkö on vesivoimalla tuotettua

  • Led-valaistus säästää sähköä

  • Sähköautoille on latauspaikat

  • Ympäristöystävälliset pesu- ja kiillotusaineet

  • Jäteöljyt ja akut hävitetään asianmukaisesti