Gripmarinen lämpimissä yhteensä 5100m2:n halleissa säilytetään 140 venettä

Venehotellin ja Gripmarinen yhdistyminen muodostaa maan laajimman lämpimään talvisäilytykseen erikoistuneen venepalvelujen kokonaisuuden

 

Inkoon Venehotelli Oy ostaa Inkoossa sijaitsevan Gripmarine Oy:n liiketoiminnan yrityksen perustajalta Martin Fogdellilta ja Anna Fogdellilta. Näin mahdollistetaan Gripmarinen perustajan eläkkeelle siirtyminen sekä Gripmarinen ensiluokkaisen telakkatoiminnan jatkuminen samoissa tiloissa. Telakoiden yhdistyessä Inkoon Venehotelli Oy laajentaa toimintansa kattamaan purjeveneiden ja myös suurempien 35-50 -jalkaisten moottoriveneiden ylläpitoa.

 

Kun Inkoon Venehotelli ostaa Gripmarinen, yhdistyy kaksi veneiden säilyttämiseen ja huoltamiseen erikoistunutta yritystä. Telakoille yhteistä on tinkimätön laatu ja palvelujen kehittäminen. Yrityksissä ja osaamisessa on myös eroavaisuuksia, joten ne täydentävät toistensa palvelutarjontaa.

 

2010 perustettu Inkoon Venehotelli on keskittynyt keskisuuriin moottoriveneisiin. Se on tuonut Suomeen veneiden hyllysäilytyksen ja tehnyt veneesäilytyksestä mahdollisimman ympäristöystävällistä. Venehotellin verkkopalvelussa voi hoitaa talvisäilytyksen ja lisäpalveluiden tilaukset sähköisesti.

 

Gripmarine puolestaan on tunnettu palvelutasostaan 10-15 -metristen moottoriveneiden ja purjeveneiden säilytyksessä sekä kyvyistään laajempiinkin kunnostusprojekteihin.

 

  • "Näin hienosti johdettua ja osaavaa telakkaa ei tule toista vastaan. Etenkin kun tämä tilaisuus tarjoutui parin kilometrin päässä kotipesästämme, otimme asian heti vakavasti.", kertoo Venehotellin toimitusjohtaja Kristian Räme.

 

Gripmarinen telakka ja oma huoltosatama sijaitsevat kuvankauniilla tontilla Fogdellin perheen mailla Inkoon Kyrkfjärdin rannalla. Yrityksen perustajan siirtyessä eläkkeelle telakan toimintaa jo useamman vuoden vetänyt Arthur Hallberg jatkaa toimessaan, samoin muu henkilökunta.

 

  • ”Minä jään naapuriin asumaan, joten oli suuri helpotus varmistaa toiminnan jatkajaksi näin vakaa yritys. Venehotelli, kuten Gripmarine on intohimoisten veneilijöiden omistama ja vetämä, ja toimii samalla arvopohjalla, laadun, asiakaspalvelun ja vastuullisuuden osalta sekä vaivattoman veneilyn hyväksi.” Martin Fogdell toteaa.

 

Yhdistyvällä tiimillä on 15 veneiden huoltamiseen ja käsittelyyn erikoistunutta ammattilaista sekä laaja verkosto moottorien ja muiden varusteiden merkkihuoltajia. Uudella asiantuntijapalvelukeskittymällä on ainutlaatuinen kyky vastata yhä kompleksisempien järjestelmien huolto- ja korjaustarpeisiin. Perinteistä veneosaamista ja käsityötaitoa unohtamatta.

 

Molempien telakoiden asiakkaat saavat entistä vahvemman osaajatiimin ja alati kehittyvän kumppaniverkoston asiantuntijapalvelut.

 

  • ”Venehotellista tulee alan suurin lämpimään moottori- ja purjeveneiden säilytykseen erikoistunut yritys ja ohjenuoranamme on jatkossakin ensiluokkainen palvelu ja asiakaskokemus. Ostovolyymien näkökulmasta noin 600:n veneen huoltokantamme on merkittävä, huollettavan laitteen merkistä riippumatta. Kasvaessamme edelleen, tarkoituksenamme on edistää palveluntarjontaamme veneenomistajille esimerkiksi navigointijärjestelmien päivityksiin, moottorien uusimiseen sekä pohjien myrkyttömiin pinnoituksiin liittyen.”, summaa Räme.

 

Kaupan myötä vastataan myös kahteen merkittävään trendiin, jotka liittyvät osin toisiinsa. Pääkaupunkiseudun maankäyttö muuttuu niin, että veneet joutuvat etsimään tilaa muualta. Samalla Inkoosta on kasvamassa valtakunnallisesti merkittävä huviveneilyn keskus. Ingå Marina avasi Uudenmaan suurimmaksi laajentuneen, 826 -paikkaisen venesataman kesäkuussa 2024.  Venehotelli-Gripmarine kantavat kortensa kekoon tarjoamalla kaksi huoltosatamaa ja yli 10 000 m2 lämmintä säilytystilaa aivan meren rannalla. Venehotellilla on lisäksi rakennuslupa 2500m2:n lisäkapasiteetille.

 

Tervetuloa iloiseen Inkooseen – Välkommen till glada Ingå!