Venehotelli on koko elämänsä veneessä viettäneiden ihmisten perustama, johtama ja omistama. Alansa pioneerina Venehotelli on yhä ainoa laatuaan Suomessa ja harvinainen jopa koko Euroopan mittakaavassa. Näemme kuitenkin, että veneilyn tulevaisuus on juuri Venehotellin kaltaisissa veneilijän elämää helpottavissa palvelukokonaisuuksissa.

Venehotellin perustaja Joel Nemes, kertoo syntyneensä kahden mahonkilankun välissä veneveistämössä. Hän poimi ”hotelli-idean" mieleensä muhimaan jo 1970-luvulla oltuaan vaihto-opiskelijana Yhdysvalloissa. Joel ehti purjehtia monta venettä, tehdä monet venekaupat ja tavoitella montaa eri paikkaa hallille Vuosaaresta Jätkäsaareen, kunnes vuonna 2009 halli aukesi Inkoossa.

Venehotellin idea on siis ”proudly copied from USA”, mutta kalliit rantatontit, veneen omistajien halu ostaa palveluja ja veneiden arvon säilyttäminen ovat johtaneet konseptin leviämiseen myös esimerkiksi Lähi-Idässä.

Vuoden 2020 keväällä toimitusjohtajan kapula siirtyi Kristian Rämeelle. Hän on purjehtinut lapsesta lähtien kilpaa kaikissa klassisissa luokissa ja rakentanut venesatamia ympäri maailmaa Marinetekin johtotehtävissä. Työpaikalleen Inkooseen hän ajaa usein koppiveneellä mökiltään Suvisaaristosta.

Yrityskaupan myötä Venehotelli siirtyi Oy Scripo Ab:n Vencubatorille, joka omistaa myös Kotkassa Puuvenekeskuksen ja Red Sky Craft -veneveistämön. Venehotelli on siis koko elämänsä veneessä viettäneiden ihmisten perustama, johtama ja omistama.