Veneiden hyllysäilytykseen erikoistunut yritys saa uuden omistajan ja investoi kasvuun

Moottoriveneiden kerrossäilytykseen erikoistuneen Inkoon Venehotellin omistaja vaihtuu. Uudet omistajat investoivat samalla uuteen halliin, joka kaksinkertaistaa veneiden säilytyskapasiteetin.

Joel Nemesin vuonna 2010 perustaman Inkoon Venehotellin uusi pääomistaja on Oy Scripo Ab:n Vencubator. Henrik Andersinin Scripon venealan hankkeisiin kuuluu entuudestaan Kotkan Puuvenekeskus ja veneveistämö Red Sky Craft.

Yrityskaupan myötä Inkoon Venehotellin vetäjänä ja osakkaana aloittaa Kristian Räme. Hän on toiminut pitkään ulkomailla venesatamia rakentavan Marinetekin johtotehtävissä. 

Inkoon Venehotellin nykyinen henkilökunta jatkaa uuden omistajan palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

– Olen tyytyväinen siihen, että uudella omistajalla ja vetäjällä on venealan kokemusta ja minua ilahduttaa, että Venehotellin toimintaa jatkaa ryhmä vastuullisia veneilijöitä. Luotan siihen, että Kristianin käsissä konsepti kehittyy entisestään, Nemes kommentoi.

Inkoon Venehotelli aloitti Yhdysvalloissa suositun moottoriveneiden ”dry stack storage” -konseptin eli kerrossäilytyksen Suomessa vuonna 2010.

Maamme ainoa veneiden hyllysäilytykseen erikoistuva yritys on saanut nähdä läheltä suomalaisten kiihtyvän veneilykuumeen. Taustalla on pidempiaikainen trendi, jonka myötä hallin paikat ovat olleet loppuun myytyjä jo viisi vuotta.

Venehotellin palveluihin kuuluu veneiden nostamisen ja laskemisen lisäksi pesut, vahaukset, maalaukset, korjaukset ja moottorien huollot.

– On innostavaa päästä rakentamaan Venehotellin tulevaisuutta. Yritys voi hyvin, sillä on kokenut henkilökunta, hyvät yhteistyökumppanit ja tyytyväinen asiakaskunta. Uuden hallin lisäksi lisäämme myös laituripaikkoja sekä latauspaikat sähköautoille, kertoo Räme.

Nykyisen hallin viereen nousevan uuden hallin rakennustyöt on jo aloitettu Inkoossa. Nykyinen lämmin säilytyshalli on suunniteltu 6–11 metrin moottoriveneille, mutta uuteen halliin tulee paikkoja myös suuremmille 40-jalkaisille eli noin 12-metrisille veneille. Uusi halli kaksinkertaistaa Venehotellin kapasiteetin jo ensi talvena lähes 450 veneeseen.

– Olemme vakuuttuneita Venehotellin konseptista ja pääsemme nyt monistamaan sitä, kiittää Henrik Andersin.

Hän näkee Venehotellissa uuden bisnesmallin ohella myös merkittäviä ympäristöetuja:

– Venehotellissa veneiden pesuvedet puhdistetaan, halli lämmitetään maalämmöllä ja lämmitettävää tilaa per vene on vähemmän kuin perinteisessä hallissa.