Nyheter

26
aug

Den varma slutsommaren piggar upp den finländska båtmarknaden och man ser inom branschen tecken på att den inhemska nolltillväxten skall vända och bli positiv. Tecken på detta fick man under Helsingfors Flytande båtutställning senaste veckoslut, som besöktes av 11 2727 båtlivsvänner – 6,4 procent fler än senaste år.

”Flytande ger vid handen att pulsen under slutsommaren är stark. Det gjordes gott om affärer under utställningen och den slutliga inverkan på båtförsäljningen ser vi inom några veckor, då de talrika offerterna och provkörningarna som gjordes under Flytande realiseras...

14
aug

Helsingfors Flytande båtutställning arrangeras 21.-24.8. hos HSK på Drumsö. Antalet utställda segelbåtar är 20 och små- samt motorbåtar finns utställda vid fem bryggor och på land totalt 224 stycken. På utställningen finns dessutom 79 utrustnings- och tillbehörsmontrar. 

17
mar

Bästa båtsportare. Under Helsingfors Vene 14 Båt-mässan publicerades det en glädjande nyhet om att Finska Båtsport och Seglarförbund rf (SBF) hade gjort ett samarbetsavtal med Wärtsilä Oyj. Wärtsilä stöder vårt seglarlandslag med utrymmen för båtar och utrustning i Rio de Janeiro, vilket är ett ytterst värdefullt stöd för våra idrottare och deras tränare. Vi hälsar Wärtsilä välkommen in i båtsporten. 

Solen skiner och våren känns i...

7
feb

För vem är sjöräddningens alarmnummer avsett?

Alarmnumret till sjöräddningen är avsett att vid olika farliga situationer till sjöss användas av sjöfarare och andra som rör sig på havet för att de nödställda så fort som möjligt ska få hjälp och sjöräddningens ledningscentral förstahandsuppgifter direkt av anmälaren. Förmedlingen av hjälpbehovet utförs därvid med en aktör mindre, nödcentralen, jämfört med om meddelandet riktas...

28
jan
Nytt båthotell öppnar i juni

I juni påbörjar ett nytt båthotell sin verksamhet i Fiskehamnen i Ingå. Båthotellets specialkunnande är båtparkering, vinterförvaring samt service – med miljön och kundens välbefinnande i åtanke. Förvaringshallen är belägen 55 kilometer från Helsingfors centrum och är lättillgänglig både för bilister och båtförare.
Verksamheten koncentreras på mellan 5 och 10,5 meter långa motorbåtar som snabbt och l...