Nyheter

7
Kes

Maailman merien päivä YK:n teemapäivä
Kaikille venesäilytys ja talvisäilytys asiakkaille. Maailman merien päivä on YK:n teemapäivä, jota vietetään vuosittain 8. kesäkuuta. Päivän tavoitteena on muistuttaa merien tärkeydestä koko maapallon ilmastolle ja elämälle.
Miten ilmaston lämpeneminen vaikuttaa meriin?

Lauantaina 8.6.2019 kello 10-14 Tammasaaren laiturilla Helsingin Ruoholahdessa vietetään Maailman merien päivää.

Ohjelmassa runsaasti mereen liittyvää tekemistä ja tietoa kaiken ikäisille:

Merentutkimusalus Arandalla avoimet ovet:
-Tutustu...

5
Kes

Talvisäilytyksen jälkeen ja uuden veneilykauden alkaessa on syytä muistaa, että Suomen olosuhteissa on usein venekuomulle käyttöä. Kun huolehdit kuomustasi hyvin ja säännöllisesti, on se mukavaa ottaa käyttöön tarvittaessa. VA-Varusteen Ville Vainikainen antaa ohjeet kuomun hoitoon.

Kauden alussa
Näin kauden alussa kannattaa laittaa silikonipohjaista öljyä neppareihin ja vetoketjuihin, jotta ne toimivat moitteetta eivätkä jumiudu.

Puhdista
Puhdista kuomun Sunbrella-kangas säännöllisesti, ennen kuin lika ja rasva pääsevät pinttymään kuomukankaaseen. Käsistä...

27
Tou

Talvisäilytyksen jälkeen vesillelasku lähestyy ja trailerikin kaipaa pesun lisäksi omat tarkistus- ja huoltotoimenpiteensä ennen käyttöönottoa. Muuli-trailereiden tuotepäällikkö Jarmo Heikkilä ohjeistaa trailerin tarkistuskohteet:

Vetokytkin, rasvaus toimintakunnon tarkistus Renkaat: tarkista yleiskunto, kulutuspinta ja ilmanpaineet Akselisto: tarkista kunto ja kiinnitys, voitele Iskunvaimentimet: tarkista kunto ja mahdolliset vuodot Pyörän navat, rasvaus ja kiristys Vanteet: tarkista kiinnitys ja kiristys Sivutukirullat ja kölirullat: tarkista kunto ja rasvaa kölirullan akseli...
16
Tou

Tänä vuonna moni veneilijä laskee veneensä vesille aikaisin. Poliisi muistuttaa, että veneeseen pitää ottaa mukaan lakisääteiset varusteet.
Venepoliisit eri puolilla Suomea ovat yleensä erityisen ahkeria tarkistamaan veneiden lakisääteiset varusteet juuri keväisin. Viisas veneilijä tarkistaa, että ainakin pakolliset varusteet ovat kunnossa.

Pakollisia varusteita veneessä ovat:

pelastusliivit kaikille veneessä oleville, airo tai mela tai ankkuri köysineen, tyhjennysväline (pumppu, äyskäri tai ämpäri), asianmukaisesti tarkistettu käsisammutin.

Mikäli poliisi havaitsee...

5
Tou

Talvisäilytyksen jälkeen muistilista veneilijälle kevätkunnostukseen.

1 Pohja
Vanha eliönestomaali (myrkkymaali) puhdistetaan pölystä ja liasta vedellä ja harjalla tai painepesurilla. Pinnan voi myös hioa vesihiomapaperilla. Kun eliönestomaalipinta hiotaan hienolla vesihiomapaperilla (400->) ja runsaalla vedellä, sen pinta tasoittuu ja puhdistuu sekä tulee vastaanottavaisemmaksi uudelle maalikerrokselle.
Selvitä, että uusi myrkkymaali soveltuu entisen päälle. Tarkista myös maalipurkin kyljestä, missä lämpötilassa maalia voi levittää ja missä ajassa vene on laskettava...

25
Huh

Lue Meripelastusseuran kymmenen vinkkiä veneen keväthuoltoon ja turvalliseen veneilyyn.

Talvisäilytyksen jälkeen ennen veneilykauden alkamista veneen omistajan kannattaa tarkistaa rauhassa, että vene on kunnossa ja omat taidot ajan tasalla. Nämä asiat on syytä tarkistaa ennen veneen veteen laskemista ja säästyt jo monelta.

1. HUOLLA VENE

Ennen vesille lähtöä vene tulee aina huoltaa. Vene kannattaa ainakin pestä ja tarkastella silmämääräisesti, ettei jokin putki ole esimerkiksi päässyt jäätymään. Jos vene on laitettu talviteloille kunnolla, ei töitä ole niin paljoa....

29
Maa

Kevät tulee keikkuen ja Venehotellin vesillelaskut ovat alkaneet. Viime viikon maanantaina 18. maaliskuuta kello 12.00 aikaa laskettiin talvisäilytyksestä tämän veneilykauden ensimmäinen vene vesille ja onnellinen Buster Magnumin omistaja puski jäitten läpi Joddbölen lahdelta avoimelle laivaväylälle.
Busterin jälkeen parin päivän päästä oli vuorossa Targa 27.2, joka laskettiin jo avoveteen.

Huolimatta siitä, että merivesi on Inkoon ulkopuolella vain asteen tai pari, veneilijät haluavat talven jälkeen vesille.
Venehotelli oli taas tälläkin kaudella 2018/2019 "...

1
Maa

Vene 19 Båt -messuilla valittiin ”Messujen veneet” esillä olevista uutuuksista. Vuoden avomoottorivene on Brabus Shadow 500, retki- ja yhteysmoottorivene Nimbus C9 

Valinnassa painottuivat uutuusarvo, design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus, ergonomia, hinta-laatu-vaikutelma sekä käyttötarkoituksen sopivuus.

Vene 19 Båt -messuilla oli esillä yli 500 venettä, joista venelehtien toimittajista koostuva esiraati valitsi finalistit Messujen veneisiin. 

Messujen vene -finalistit olivat seuraavat:
Messujen avovene: Alucat W10 Tour, Brabus...

25
Hel

08.02.2019

Talouskasvu ja lämmin kesä piristivät venealaa

Veneala kasvoi vuonna 2018 kotimaassa ja vientimarkkinat pysyivät vakaina. Kotimaan venemyynnissä näkyi mökkiveneiden suosio ja entistä suurempien moottoriveneiden kysyntä.

Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalon mukaan lämmin kesä siivitti erityisesti pienten moottoriveneiden ja vesijettien myyntiä. Alle kuusimetristen moottoriveneiden toimitukset lisääntyivät edellisvuodesta peräti 23 prosenttia".

Lukumääräisesti suurin kasvu oli vesijettien rekisteröinneissä, joka ylitti...

6
Syy

Ensimmäiset veneet nostettiin vesiltä talvisäilytykseen Inkoon Venehotelliin jo elokuun lopussa ja nostot ovat jatkuneet siitä lähtien tasaisena virtana. Kauden aloitti Jeanneau Merry Fisher 825, joka nostettiin talvisäilytykseen elokuussa. Viimeisimmät asiakkaamme tuovat veneensä talvisäilytykseen vasta ensilumen jälkeen ja puskevat venehotellille pienen jääpeitteen jo peittäessä Inkoon väylät.

Venehotellissa on säilytyksessä 235 moottorivenettä. Kaikkiin säilytyksessä oleviin veneisiin tehdään moottorihuollot, sammuttimet tarkastetaan ja leimaataan ja akut ladataan. Osa veneistä...

17
Elo

Lämmin sää toi ruuhkan venekauppoihin ja kuuma veneilykesä täyttää Helsingin Uivan venenäyttelyn laiturit
Suomen lämmin toukokuu yllätti myöhästyneen kevään jälkeen niin veneilijät kuin venekauppiaatkin ja loppukevään kiivas toimitustahti kuroi alkuvuoden jättämän toimitusmäärissä kiinni.

Poikkeuksellinen toukokuu lämmitti sekä suomalaiset veneilijät että venekauppiaat. Veneiden luovutukset kasaantuivat toukokuun lopulle, kun veneensä halusivat samaan aikaan sekä säiden ansiosta veneen hankinnasta innostuneet, uuden veneen talvella jo tilanneet sekä veneliikkeen...

18
Hei

Aikaisempien vuosien tapaan tämän vuoden tammi–kesäkuussa ensirekisteröitiin vesikulkupeleistä eniten moottoriveneitä, 1 855 kpl. Moottoriveneiden rekisteröintimäärä väheni kuitenkin edellisvuodesta 6 prosenttia, kertoo Trafi verkkosivullaan.

Vesiskoottereiden suosion kasvu sen sijaan jatkui. Vesiskoottereita rekisteröitiin ensimmäisellä vuosipuoliskolla 644 kpl, missä oli kasvua edellisvuodesta 34 prosenttia.

Vesikulkuneuvojen rekisteröinneissä on paljon vaihtelua vuodenajan mukaan. Talvella rekisteröidään vain muutamia kymmeniä veneitä, kun taas keväällä ja kesällä...

18
Kes

Spectra 32´ katamaraani, jossa on tuplakoneet, erikoisnopeat vetolaitteet ja yli 1 000hv moottoriteho, sijoittui Venehotelliin säilytykseen.
Sen nopeus on + 105 solmua, joka on Venehotellin veneiden uusi nopeusennätys!   

7
Tou

Lue Suomen Meripelastusseuran kymmenen vinkkiä veneen keväthuoltoon ja turvalliseen veneilyyn.

Aurinkoiset kevätkelit houkuttelevat veneharrastajat satamiin ja vesille. Ennen veneilykauden aloittamista moottoriveneen omistajan kannattaa tarkistaa rauhassa, että vene on kunnossa ja taidot ajan tasalla.

Suomen Meripelastusseurasta tunnistaa yleisimmät veneilijöiden sudenkuopat. Kiinnitä huomiota niin veneen varusteisiin kuin hinausapuunkin. Nämä asiat on syytä tarkistaa ennen veneen veteen laskemista ja säästyt jo monelta.

1. HUOLLA VENE

Ennen vesille lähtöä...

21
Hel

Vene 18 Båt -messuilla valittiin nyt jo 20. kertaa Messujen veneet esillä olevista uutuuksista. Voittajat olivat Messujen avomoottorivene Anytec A27, Messujen retki- ja yhteysmoottorivene Sting 630 Fast Track ja Messujen matkamoottorivene Galeon 470 Skydeck.

Valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti uutuusarvoon. Lisäksi otettiin huomioon design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus ja ergonomia, hinta-laatuvaikutelma sekä käyttötarkoitukseen sopivuus. Messujen vene -tunnustukset antavat tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä.  Raati...

20
Jou

Venehotelli on tupaten täynnä ja kaikki paikat on myyty viime ja toissavuoden tapaan. Venehotelli on taas loppuunmyyty.

Suurkiitos asiakkaillemme luottamuksesta. 

20
Jou

Joululomalla olemme Joulun alusviikolta 18.12.2017 Loppiaiseen 8.1.12018.

Inkoon Venehotellin aukioloajat 18.12.2017 alkaen: avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-16 ja lauantaisin suljettu.

Toimistomme on suljettuna tammikuun.

Tavoitat meidät talvisäilytys ja huoltoon liittyvissä asioissa parhaiten tekstiviestillä tai sähköpostitse.

Rex käsipuhelin 040 3007 214, sähköposti rex@venehotelli.fi
Timo käsipuhelin 040 3007 215, sähköposti timo.niiranen@venehotelli.fi
Joel käsipuhelin 040 3007 210, sähköposti joel.nemes@venehotelli.fi

26
Elo

Lämmin loppukesä kirittää suomalaista venemarkkinaa ja toimialalla nähdäänkin merkkejä kotimaisen nollakasvun kääntymisestä positiiviseksi. Merkkejä tästä saatiin viime viikonlopun Helsingin Uivassa venenäyttelyssä, jossa vieraili 11 272 veneilyn ystävää – yli kuusi prosenttia enemmän kuin viime vuonna. 

”Uivan perusteella venealan loppukesän pulssi on vahva. Näyttelyssä tehtiin runsaasti kauppaa ja lopullinen vaikutus venemyyntiin nähdään parin lähiviikon aikana, kun Uivassa tehdyt lukuisat tarjoukset ja koeajot alkavat realisoitua kaupoiksi”, Venealan keskusliiton Finnboatin...

17
Elo

Suomen suurin uiva venenäyttely järjestetään Helsingin Lauttasaaressa HSK:n kerhosatamassa 17.-20.8.2017. Näyttelyssä on mukana  yli 250 venettä ja luvassa on tuttuun tapaan mukavaa messutunnelmaa. 

Inkoon Venehotelli on tänäkin vuonna mukana tapahtumassa ja toivotamme kaikki asiakkaamme mukaan nauttimaan messutunnelmasta sekä tutustumaan näyttelyveneisiimme! Olemme tarviketeltassa, osasto numero 53.

Näyttelyn aukioloajat ovat:
Torstaina 17.8 ja Perjantaina 18.8 klo 12.00-20.00 sekä
Lauantaina 19.8 ja Sunnuntaina 20.8 klo 10.00-18.00

Tervetuloa...

25
Hei

Venehotelli osallistuu Helsingin UIVA Flytande venenäyttelyyn pursiseura HSK:lla, Lauttasaaressa elokuun 17.-20.8. päivinä.

10
Hel

Suomen venevienti edelleen hyvässä kasvussa
Viennin kasvu vei suomalaista venealaa eteenpäin ja kotimaan myynti oli vakaalla tasolla, joten alan kokonaisliikevaihto nousi. Verokeskustelun aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta toimialan tunnelmat ovat myönteiset.

Veneala tuo vientituloja
Euromääräinen veneviennin laskutuksen arvo vuonna 2016 oli yrityksiltä saadun tiedon mukaan 222 milj. euroa, jossa muutosta vuoteen 2015 verrattuna oli +6 %. Viennin osuus veneteollisuutemme kokonaistuotannosta vuonna 2016 oli 73 %. Vienti Ruotsiin kasvoi vuonna 2016 lähes 60 miljoonaan...

10
Hel

VENE 17 BÅT päättyi viime sunnuntaina 19.2. Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumassa vieraili yli 71 000 veneilijää ja vesiharrasteista kiinnostunutta. Kävijätyytyväisyys oli korkealla ja yritykset kertoivat tehneensä hyvin kauppaa messuilla.

Vene 17 Båt -messuille osallistui 390 näytteilleasettajaa ja esitteillä oli 532 venettä. Näyttelypinta-alaa oli käytössä 25 000 m2. Tänä vuonna tapahtuman aikana oli ennätysmäärä, yli 500 aikataulutettua ohjelmaa.

Keskustelua uhkaavasta veneverosta käytiin venemessuilla kiivaasti alkuviikosta. Keskustelut päättyivät...

17
Jou

Veroa aletaan periä esityksen mukaan jo ensi toukokuun alusta.

Valtio alkaa periä esityksen mukaan veneveroa yli 9-metrisistä purjeveneistä ja niistä moottoriveneistä, jotka ovat yli 9-metrisiä tai joiden koneteho on vähintään 38 kW (yli 52 hv). Veroa pitää maksaa 100 euroa veneistä, joiden moottoriteho on vähintään 38 kilowattia. 38 kilowatin ylittävältä osilta vero kasvaisi kahdella eurolla täyttä kilowattia kohden. Enimmäismäärä verolle olisi 300 euroa, mikä vastaisi 138 kilowattia eli noin 188 hevosvoimaa.

Vero on konetehon mukaan 100-300 euroa vuodelta ja tavoite on...

1
Jou

Venehotelli on taas loppuunmyyty. Suurkiitos kuuluu asiakkaillemme luottamuksesta.  Venehotelli on tupaten täynnä ja kaikki paikat on myyty viime vuoden tapaan.

28
Mar

Inkoon Venehotellin aukioloajat 1.12.2016 alkaen: avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-16 ja lauantaisin suljettu. Toimistomme on suljettuna tammikuun. Joululomalla olemme joulusta loppiaiseen.

Tavoitat meidät talvisäilytys ja huoltoon liittyvissä asioissa parhaiten tekstiviestillä tai sähköpostitse.

Rex käsipuhelin 040 3007 214, sähköposti rex@venehotelli.fi
Timo käsipuhelin 040 3007 215, sähköposti timo.niiranen@venehotelli.fi
Joel käsipuhelin 040 3007 210, sähköposti joel.nemes@venehotelli.fi

27
Lok

Olemme mukana XO näyttelyssä pe 28. – la 29.10. Boat & Bike World tiloissa, Lauttasaaressa myymässä Venehotellin talvisäilytystä.

Kutsu (PDF)

11
Hei

Inkoon Venehotelli laajentaa toimintaansa. Venehotelliin tulee tulevana syksynä kaudelle 2016/2017 lisää paikkoja 5 – 10,5m moottoriveneille.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

2
Tou

Venehotellin vesillelaskut ovat alkaneet kiireellä. Huolimatta siitä, että nyt Vappuna merivesi oli Helsingin ulkopuolella vain 3 astetta, veneilijät haluavat talven jälkeen vesille.

Venehotelli oli kaudella 2015/2016 "tupaten" täynnä. Meillä oli talvisäilytyksessä ja huollossa yli 220 moottorivenettä.

Ensi kauden 2015/2017 paikasta on syytä sopia ajoissa mieluiten jo nyt.

15
Hel

Messukeskuksessa on jo kesä! Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 16 Båt  esittelee uutuusveneitä pienistä mökkiveneistä suuriin luksusjahteihin. Uutta messuilla on Venemestarin Telakka ja entistä suurempi allas Uusi Aalto Waterexpossa. Vene 16 Båt -messut järjestetään 12. – 21.2.2016 Messukeskuksessa Helsingissä.

Vene 16 Båt -messut esittelee noin 600 veneen lisäksi paljon veneilytarvikkeita ja -varusteita, moottoreita, elektroniikkaa ja navigointilaitteita sekä laitureita. Tänä vuonna messuilla on entistä enemmän telakoita sekä kalastusveneitä ja -tarvikkeita. Vene...

1
Lok

Pyydä tarjouspyyntö tai suosittele Inkoon Venehotellia kaverille lokakuun aikana ja ota kaikki irti syystarjouksistamme! 

Lokakuun ajan huipputarjous Raymarinen A- ja ES-sarjan monitoiminäytöistä talvisäilytyspaikan varaajille! Hyötysi satoja euroja! 

Suosittele Inkoon Venehotellia kaverille, toteutuneiden kauppojen jälkeen saat itsellesi nosto-pesu-lasku -lahjakortin (arvo 95 €)! Pese ensi kesänä veneesi pohja kesken kauden ja puhtaalla pohjalla säästät polttoainekuluissakin!

Sivut