Vesikulkuneuvojen ensirekisteröinti kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla alle 2 prosenttia

Vesikulkuneuvojen ensirekisteröinti kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla alle 2 prosenttia

Aikaisempien vuosien tapaan tämän vuoden tammi–kesäkuussa ensirekisteröitiin vesikulkupeleistä eniten moottoriveneitä, 1 855 kpl. Moottoriveneiden rekisteröintimäärä väheni kuitenkin edellisvuodesta 6 prosenttia, kertoo Trafi verkkosivullaan.

Vesiskoottereiden suosion kasvu sen sijaan jatkui. Vesiskoottereita rekisteröitiin ensimmäisellä vuosipuoliskolla 644 kpl, missä oli kasvua edellisvuodesta 34 prosenttia.

Vesikulkuneuvojen rekisteröinneissä on paljon vaihtelua vuodenajan mukaan. Talvella rekisteröidään vain muutamia kymmeniä veneitä, kun taas keväällä ja kesällä rekisteröityjen määrä on useita satoja, jopa tuhansia veneitä kuukaudessa.

Uusista veneistä yhä yli 70 prosenttia on moottoriveneitä. Vesikulkuneuvorekisterissä oli vuoden 2018 kesäkuun lopussa yhteensä 211 657 venettä, joista 90 prosenttia oli moottoriveneitä.

Veneiden pituus oli keskimäärin kuusi metriä ja koneteho keskimäärin 58,4 kW. Veneiden moottoriteho ja pituus on pysynyt keskimäärin samana edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Veneiden ensirekisteröinti painottuu rannikkoalueille. Maakunnista Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa rekisteröitiin eniten uusia veneitä.

Vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin vuoden 2018 tammi-kesäkuussa yhteensä 2 571 kpl. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden ensirekisteröinnit lisääntyivät 1,7 %.