Venehotelli Jätkäsaareen

Venehotelli Jätkäsaareen

Uusi moottoriveneiden säilytys-, talvisäilytys- ja huoltotoimintaan erikoistunut ”Jätkän venehotelli” on suunniteltu aloittavan toimintansa vuonna 2013. Se sijaitsee 0,5 km Helsingin ydinkeskustasta. Sinne on helppo löytää sekä kävellen että raitiovaunulla. Jätkäsaaresta rakentuu merellinen kantakaupungin osa kadunvarsikauppoineen ja kahviloineen.

”Jätkän venehotelli” vaivatonta ja turvallista venesäilytystä aivan Helsingin ydinkeskustan lähistöllä keskellä uutta merellistä Helsinkiä. Suomen toinen Venehotelli on suunnitteilla Jätkäsaareen.

Venehotelli on ympäristöystävällinen talvisäilytystila, jossa veneet varastoidaan kerroshyllyihin. Toiminta keskittyy 5 – 11,5 metrin moottoriveneisiin. Vastaavaa kerros-säilytyksen erikoistunutta toimintaa on Inkoon Venehotellissa.

”Jätkän venehotelli” Jätkäsaaressa on osa ainutlaatuista uutta urbaania kokonaisuutta, jossa yhdistyy ennakkoluulottomalla tavalla kaupunkimainen asuin- ja työpaikka-ympäristö ja veneily. Jätkäsaaren rakentamisen aloittaminen on nyt varsinainen suuren historiallisen muutoksen merkkipaalu. Jätkäsaarta rakennetaan asuin- ja työpaikka-alueeksi vuosina 2009–2025.

Ydinkeskustaan on Jätkäsaaresta matkaa vain noin puoli kilometriä. Jätkäsaaren rakentaminen merkitsee kaupunkikeskustalle piristysruisketta. Jätkäsaari liittyy kaupunkikeskustaan tehokkaan julkisen, raitioliikenteeseen perustuva joukkoliikenteen ansiosta, tarjoaa keskustan toiminnoille elintilaa ja tukee keskustan elinvoimaisuutta

Laituripaikkoja korvaava uudenlainen, kaupunkimainen venevarastointi on ollut Jätkäsaaren suunnittelussa mukana alusta asti. Jätkäsaareen on kaavoitettu merellistä keskusta-asumista ja venepaikat ovat tärkeä osa merellistä asumista. Korttelit ovat pääsääntöisesti tiiviitä umpikortteleita perinteisen kantakaupungin tapaan. Tavoitteena ovat omaleimaiset asuntokorttelit, joissa rakennukset, asunnot, yhteistilat ja pihat muodostavat viihtyisän kokonaisuuden. Meren äärellä rakentamisen on tuulisuuden vuoksi oltava matalampaa ja rannoille tulee näin myös kaupunki-pientalo- kortteleita.

Venehotelli on uudenlainen konsepti, jossa epäesteettiset veneiden talvisäilytysalueet saadaan korvattua modernilla rakennuksella. Uudenlainen palvelukokonaisuus, joka tuo suurta hyötyä asiakkailleen.
Se on ympäristöystävällinen talvisäilytystila, jossa veneet varastoidaan kerroshyllyihin turvaan ilkivallalta ja sään koettelemuksilta. Talven aikana veneille tehdään sovitut huollot tehokkaasti lämpimissä sisätiloissa.

Maaseutuverkostoyksikkö julkisti viime loppusyksynä maaseudun toimijoille Parhaat käytännöt –kilpailun tulokset. Venehotelli Inkoo valittiin Vuoden 2010 liki 200 kilpailuehdotuksen joukosta voittajaksi ja Vuoden maaseutuinvestoinniksi.

VENE 11 BÅT venenäyttelyssä hallissa 6, osastolla 6d43.

Lisätietoja: Joel Nemes, tj. puh. 040-3007 210, sähköposti joel.nemes@venehotelli.fi