Vene 16 Båt -messuilla 600 venettä

Vene 16 Båt -messuilla 600 venettä

Messukeskuksessa on jo kesä! Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 16 Båt  esittelee uutuusveneitä pienistä mökkiveneistä suuriin luksusjahteihin. Uutta messuilla on Venemestarin Telakka ja entistä suurempi allas Uusi Aalto Waterexpossa. Vene 16 Båt -messut järjestetään 12. – 21.2.2016 Messukeskuksessa Helsingissä.

Vene 16 Båt -messut esittelee noin 600 veneen lisäksi paljon veneilytarvikkeita ja -varusteita, moottoreita, elektroniikkaa ja navigointilaitteita sekä laitureita. Tänä vuonna messuilla on entistä enemmän telakoita sekä kalastusveneitä ja -tarvikkeita. Vene 16 Båt -messuilla on 411 näytteilleasettajaa ja käytössä ovat kaikki Messukeskuksen hallit.  Tapahtuma on viime vuotista suurempi niin näytteilleasettajamäärältään kuin pinta-alaltaan.

”Venemessut tarjoaa paljon koettavaa veneilijöille, vesiharrastajille ja kalastajille.  Kalastusalueen suositulla Rapala Kalatakuu Jättiakvaariolla nähdään kalastusoppaiden taidonnäytteitä ja Venemestari-lehden telakalla kunnostetaan viikonloppuisin moottorivenettä”.

Suomalainen veneteollisuus vahvana

Venemessulla on poikkeuksellisen paljon veneuutuuksia. Reilusti yli puolet veneistä on suomalaisia. Kotimaisia merkkejä ovat mm. AMT, Aquador, Bella, Buster, Faster, Finnmaster, Flipper, Grandezza, Marino, Nordstar, Sargo, Silver, Suvi, Targa, Terhi, TG-Boats ja Yamarin. Messuilla on esillä myös aivan uusia suomalaisia venemerkkejä, kuten  Finn Craft ja Modius.

Aivan ensimmäistä kertaa maailmassa esitellään Nordkapp Enduro/Avant 605 Ranger ja Modius 34. Kuumia uutuuksia ovat myös mm. Axopar 24, Yamarin 81 DC ja XO 360. Messujen suurin vene on Sunseeker 57, suurin kotimainen vene on Targa 44.

Klassikoita, puuveneitä ja kisaveneitä

Venemessujen klassikkoveneet löytyvät Mahogany Yachting Society ry:n osastolta. Tänä vuonna siellä esitellään Gilbert von Rettingin vanha 5,5 m luokan kilpapurjevene (1951), mahonkinen Vator 18 Hunt 1960-luvulta, 80 vuotta vanha Seppälän veneveistämön Ahti-huvivene, 1966 rakennettu Star-purjevene ja 40 vuotta vanha mahonkijolla.

Puuveneveistäjien osastolta löytyy useita uusia nykyaikaisia uusilla tekniikoilla ja materiaaleilla rakennettuja veneitä. Osastolla tehdään messujen aikana soutuvene. Suomen 
Messujen veneet julkaistaan keskiviikkona 17.2.

Messuilla esiteltävistä veneistä valitaan vuosittain kuumimmat uutuuden Messujen veneiksi. Finalistit julkaistaan messujen avajaispäivänä ja kaikkien sarjojen (retki- ja matkamoottorivene) voittajat keskiviikkona 17.2. klo 11.30 Purjehdussatamassa.
Venemessujen aukioloaikoja on muutettu niin, että tapahtuma on arkisin avoinna klo 11-20. Uudet aukioloajat mahdollistavat messuilla vierailun vielä työpäivän jälkeenkin. Sunnuntaina 21.2. messuilla on perhepäivä ja lapsiperheille suunnattua ohjelmaa.
Vene 16 Båt –messut on avoinna ma-pe 15. – 19.2. klo 11-20, la 20.2. klo 10-18 ja su 21.2. klo 10-17.