Uutisia moottorivenekaupasta ja UIVA venenäyttelystä

Uutisia moottorivenekaupasta ja UIVA venenäyttelystä

Lämmin sää toi ruuhkan venekauppoihin ja kuuma veneilykesä täyttää Helsingin Uivan venenäyttelyn laiturit
Suomen lämmin toukokuu yllätti myöhästyneen kevään jälkeen niin veneilijät kuin venekauppiaatkin ja loppukevään kiivas toimitustahti kuroi alkuvuoden jättämän toimitusmäärissä kiinni.

Poikkeuksellinen toukokuu lämmitti sekä suomalaiset veneilijät että venekauppiaat. Veneiden luovutukset kasaantuivat toukokuun lopulle, kun veneensä halusivat samaan aikaan sekä säiden ansiosta veneen hankinnasta innostuneet, uuden veneen talvella jo tilanneet sekä veneliikkeen talvisäilytyksessä vanhaa venettään pitäneet. 

"Säällä on suuri vaikutus etenkin pienempien veneiden kauppaan ja tällä hetkellä kauppa käy hyvin. Rekisteröinneissä mentiin toukokuun lopulla prosentin verran yli viime vuodesta ja mikäli toimitustahti jatkuu tämänhetkistä vauhtia, kesäkuun ylitys on jo reippaasti suurempi", kertoo toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo Venealan Keskusliitto Finnboat ry:stä. 

Myös veneiden rekisteröintitilasto kertoo toukokuun olleen viime vuotta vilkkaamman, mutta kokonaismyynti on ylittänyt viime vuoden tason vain yhdellä prosentilla. Tämä johtuu pitkälti siitä, että muutaman viikon tavanomaista myöhemmin vauhtiin päässeen kevään vuoksi myös venetoimitukset alkoivat normaalia myöhemmin. 

Ennätysmäisen lämmin veneilykesä täyttää myös eilen 16. elokuuta avautuneen Helsingin Uivan venenäyttelyn laiturit pursiseura HSK:lla, Lauttasaaressa. Alueella esittäytyy neljän päivän ajan yli 150 näytteilleasettajaa ja 260 venettä

"Uiva venenäyttely on kehittymässä aiempaa selvemmin uutuuksien esittelyareenaksi. Lauttasaaressa nähdään esimerkiksi maailman ensiesittelyssä luksusvenevalmistaja Princessin uusi V60-malli", Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo kertoo.

Länsimetron valmistuttua messualueelle on entistäkin helpompi saapua. Auton voi jättää mille tahansa metroasemalle ja Lauttasaaren asemalta on satamaan vaivaton ja maksuton non-stop-kuljetus.

Lähde: Venealan Keskusliitto Finnboat