Merkkejä venealan kotimaisen kasvun piristymisestä

Merkkejä venealan kotimaisen kasvun piristymisestä

Lämmin loppukesä kirittää suomalaista venemarkkinaa ja toimialalla nähdäänkin merkkejä kotimaisen nollakasvun kääntymisestä positiiviseksi. Merkkejä tästä saatiin viime viikonlopun Helsingin Uivassa venenäyttelyssä, jossa vieraili 11 272 veneilyn ystävää – yli kuusi prosenttia enemmän kuin viime vuonna. 

”Uivan perusteella venealan loppukesän pulssi on vahva. Näyttelyssä tehtiin runsaasti kauppaa ja lopullinen vaikutus venemyyntiin nähdään parin lähiviikon aikana, kun Uivassa tehdyt lukuisat tarjoukset ja koeajot alkavat realisoitua kaupoiksi”, Venealan keskusliiton Finnboatin uusi toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Uivassa oli esillä 279 venettä ja kaikkiaan 166 näytteilleasettajaa esittelemässä moottoriveneiden lisäksi erilaisia veneilyyn ja vesillä liikkumiseen liittyviä tuotteita ja palveluita. Jarkko Pajusalon mukaan uudistettu, entistä suurempi näyttelyalue, monipuolisempi ohjelma ja ravintolamaailma sekä aivan uusi kalastuksen teema-alue keräsivät yleisöltä kiitosta. 

”Erityisen suuren yleisön keräsivät keskelle näyttelyaluetta sijoitetun vesiurheilulaiturin tapahtumat”, Pajusalo kertoo. 

Uiva venenäyttely järjestettiin Helsingissä jo 40. kertaa. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Finnboatin edeltäjän, Suomen Vene- ja moottoriyhdistyksen, Suomen Messujen ja Suomalaisen Pursiseuran yhteistyönä Sirpalesaaressa syyskuussa 1978.  Vuonna 1980 näyttelypaikaksi vaihtui NJK Valkosaaressa ja vuodesta 1998 alkaen Helsingin Uiva on järjestetty nykyisellä paikallaan HSK:n kerhosatamassa Lauttasaaressa.

Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään jälleen ensi kesänä 16.–19.8.2018

Lähde: Venealan keskusliiton Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo