Lehdistötiedote

Lehdistötiedote

Heti julkaistavissa Inkoo, 25.11.2009

Uusi moottoriveneiden säilytys-, talvisäilytys- ja huoltotoimintaan erikoistunut venehotelli Inkoo aloittaa toimintansa kesäkuussa. Säilytyshalli sijaitsee aivan meren äärellä Inkoo Kalasatamassa autolla 50 minuutin ajomatkan päässä 55 km Helsingin keskustasta. Sinne on helppo löytää sekä veneellä että autolla. Merellistä maisemaa ajatellen venehotellin sijoittuminen voimalaitoksen lähistölle ei muuta maisemaa.

Toiminta keskittyy 5 – 10,5 metrin moottoriveneisiin. Vastaavaa kerrossäilytyksen erikoistunutta toimintaa on Yhdysvalloissa sekä Floridassa että itärannikolla. Toiminta perustuu vastapainotrukin vesiltä noston ja vesille laskun nopeuteen ja helppouteen.

”Inkoon venehotelli on laatuaan ensimmäinen veneiden säilytykseen ja huoltotoimintaan keskittyvä yritys Pohjois-Euroopassa, jossa jo alusta alkaen on ympäristönäkökulmat otettu huomioon. Yritykselle rakennetaan uudella Emas Easy- menetelmällä ympäristöjärjestelmä, jolle haetaan ISO 14001- ympäristösertifikaatti. Venehotellille tulee kattava jätehuoltojärjestelmä, jossa lajitellaan hyötyjätteet ja erilaiset ongelmajätteet. Veneiden pesuvedet puhdistetaan usean erotuskaivon kautta. Näkkien kiinnittyminen veneen pohjiin vähenee myös huomattavasti veneiden noston ja hotellissa säilytyksen takia. Veneiden septitankeille järjestetään tyhjennysmahdollisuus. Venehotellirakennus lämmitetään maalämmöllä ja valaistus hoidetaan mm. led -valoilla. Energiaa säästyy myös lämmityksen ja valaistuksen säädöillä. Työprosessit mietitään tarkkaan, jotta ympäristöasiat otetaan toimintatavoissa jatkuvasti huomioon. Inkoon venehotelli onkin edelläkävijä, joka hoitaa ympäristöasiat esimerkillisesti.

Kuluttajat ovat valmiit ostamaan ja maksamaan palveluista – mutta, mieluiten läheltä kotikaupunkiaan. Turvallisen ja tarkoituksenmukaisen talvisäilytyspaikan löytäminen läheltä kotisatamaa on vaikeata.

Kuluttajat säästävät selvää rahaa! Veneiden hoito vähenee – ei pohjamaalausta, moottorin huoltotarve vähenee, ei vetolaitteiden sinkkien ja anodien vaihtoa!
Veneet ovat paremmassa turvassa ja varkauksien ja vandalismin riskit vähenevät - vakuutusmaksut alenevat! Myrskyjen ja äärimmäisten sääolosuhteiden vahingot poistuvat – nukut paremmin yösi!

Kaikkien veneiden pesu keskitetyssä paikassa ja jätevesien talteenotto on myös hoidettu. Moottori- ja peräöljyt otetaan talteen ja kierrätykseen. Veneiden pohjan maalaus tapahtuu yhdessä paikassa, jossa on akkujen ja muiden ongelmajätteiden talteenotto (mm. purkit, pensselit ja liuottimet).

Työntekijöiden työturvallisuus myrkyllisten aineiden kanssa työskennellessä on hoidettu pohjan myrkkymaaleja käsiteltäessä (pesu, hionta ja maalaus).

6,5 m veneen talvisäilytys, pesut, talvihuolto, nostot ja laskut yhteishinta on noin 2.500€.

VENE 10 BÅT venenäyttelyssä osasto 6d43.

Lisätietoja: Joel Nemes, tj. puh. 040-3007 210, sähköposti joel.nemes(at)venehotelli.fi