Kantatie 51:n ensimmäinen parannettu osuus avattiin liikenteelle nelikaistaisena 22.11.2012

Kantatie 51:n ensimmäinen parannettu osuus avattiin liikenteelle nelikaistaisena 22.11.2012

Kantatie 51 Kirkkonummen ja Kivenlahden välinen osuus avataan liikenteelle nelikaistaisena kolmessa vaiheessa ennen joulua. Tien avaaminen etuajassa nelikaistaisena tuo helpotusta ruuhkiin ja lisää turvallisuutta. Parannushanke valmistuu aikataulussa syksyllä 2013. Veneiden talvisäilytys on nyt vieläkin lähempänä Helsinkiä.

Parannettu osuus avataan kolmessa vaiheessa nelikaistaisena. Kirkkonummen ja Jorvaksen välinen osuus avataan ensimmäisenä torstaina 22.11.2012. Sarvvikin eritasoliittymän ja Kivenlahden välinen osuus avataan 3.12. alkavalla viikolla.

Viimeisenä nelikaistaiseksi avataan Sarvvikin ja Jorvaksen eritasoliittymien välinen osuus 17.12. alkavalla viikolla.

Nelikaistaisena avattavilla tieosuuksilla on voimassa 80 km/h nopeusrajoitus töiden valmistumiseen asti syksylle 2013. Yksikaistaisilla osuuksilla on käytössä 60 km/h nopeusrajoitus.

– Vaikka kaistat saadaan auki etuajassa, uusi tieosuus valmistuu kokonaisuudessaan aikataulun mukaan moottoritienä syksyllä 2013. Työt jatkuvat koko alueella ensi vuoden syksyyn asti. Turvallisuuden vuoksi on tärkeää, että autoilijat noudattavat alennettuja nopeusrajoituksia, sanoo Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemi.

– Tien avaaminen nelikaistaisena on mahdollista onnistuneen työsuunnittelun ja tehokkaan rakentamisen vuoksi. Leudot ja lumettomat syksyt ovat myös helpottaneet tehokasta rakentamista, sanoo Destian projektipäällikkö Jukka-Pekka Saikkonen.

Vuoden 2013 aikana parannushankkeessa tehdään viimeistelytöinä muun muassa riista-aidan rakentamista, kaiteiden asennusta, meluesteiden rakentamista ja vihertöitä. Espoonlahdella jatkuvat Muulon museosillan kunnostustyöt kesään 2013 asti.

Lisätietoja parannushankkeesta:

Jukka Hietaniemi, projektipäällikkö, Liikennevirasto puh. 0400 422 251, jukka.hietaniemi@liikennevirasto.fi
Jukka-Pekka Saikkonen, projektipäällikkö, Destia Oy, puh. 040 559 3775, jukka-pekka.saikkonen@destia.fi
http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/hankkeet/kaynnissa/kirkkonum...