Jätkäsaareen tulossa Suomen suurin venehotelli

Jätkäsaareen tulossa Suomen suurin venehotelli


Venehotelli Inkoossa veneen säilyttäminen maksaa vuodessa noin 500 eurosta ylöspäin.
Hinta lasketaan veneen pituuden perusteella, ja se sisältää myös veneen nostot ja laskut.

Jätkäsaaren venehotelli otti askelen lähemmäksi toteutumista tiistaina. Toteutuessaan se lisäisi venepaikkoja alueella jopa 270.
Rakentamista suunnittelee Suomen toistaiseksi ainoaa venehotellia Inkoossa pyörittävä yritys. Rakennustöiden alkamisajankohtaa ei vielä tiedä.

- Se riippuu kauanko tässä demokratiaprosessissa menee ja valittaako esimerkiksi joku, Venehotelli Inkoon toimitusjohtaja Joel Nemes sanoo.

Töiden alettua rakentamisessa kestää Nemeksen arvion mukaan 9–12 kuukautta.

Jätkäsaaren hotelli on suunnitelmien mukaan tarkoitettu sadoille noin 5–10 metrisille moottoriveneille. Venehotellin idea, veneiden säilyttäminen isossa hallissa hyllyissä päällekkäin, on lähtöisin Yhdysvalloista. Hyllyköstä veneet voidaan nostaa ja laskea trukilla nopeasti mereen.

Rakennukseen kaavaillaan myös 500 neliömetrin liike- sekä kahvila- ja ravintolatiloja. Nemes itse toivoisi niihin kalasopparavintolaa.

- Sellainen sopisi mielestäni tähän ympäristöön hyvin, mutta minä en sitä tietysti päätä, vaan se riippuu tilojen tulevasta yrittäjästä.

Venehotellin tarvetta Jätkäsaaressa on perusteltu sillä, että perinteisiä laituripaikkoja tulee alueelle asukasmäärään suhteutettuna vähän.
Siihen on syynä muun muassa rantaviivan muodot sekä kova tuuli.

Inkoon venehotellissa on 208 paikkaa ja rakennuksessa korkeimmillaan viisi kerrosta. Jätkäsaaren hotelli olisi matalampi, mutta isompi.

- Jätkäsaaren halli olisi vähän isompi. Muistaakseni suunnitelmissa on venepaikkoja 260–270. Kerroksia Jätkäsaaressa olisi enimmillään neljä, Nemes kuvailee.

Venehotellin etuna laituripaikkaan verrattuna on Nemeksen mukaan muun muassa se, että kun veneitä säilytetään pääasiassa sisätiloissa hyllyissä, niitä ei tarvitse edes pohjamaalata. Veneet säilyisivät muutenkin paremmassa kunnossa ja olisivat turvassa ilkivallalta.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi kokouksessaan tiistaina Jätkäsaaren asemakaavan osamuutosehdotuksen, joka mahdollistaa venehotellin rakentamisen.

Jukka Hiiro, Metro

Lähde: Metro