Inkoon Venehotelli vaihtaa omistajaa ja kaksinkertaistaa kapasiteettinsa

Inkoon Venehotelli vaihtaa omistajaa ja kaksinkertaistaa kapasiteettinsa

Vasemmalta Oscar Andersin, Kristian Räme, Joel Nemes ja Henrik Andersin

Veneiden hyllysäilytykseen erikoistunut yritys saa uuden omistajan ja investoi uuteen halliin.

Oy Scripo Ab:n Vencubator on ostanut Inkoon Venehotellin. Samalla on käynnistetty kehitysprojekteja, joista merkittävin on toisen venehallin rakentaminen.

Yrityskaupan myötä Kristian Räme aloittaa Venehotellin vetäjänä. Venehotellin vanha henkilökunta ja alihankkijat jatkavat toimintaa kuten aiemmin.

Venehotellin perustaja Joel Nemes jää vaiheittain eläkkeelle. Hän on mukana operatiivisessa toiminnassa vesillelaskukauden yli sekä tuo asiantuntemuksensa toisen hallin rakentamiseen ja käyttöönottoon.

Joel Nemes on tyytyväinen siihen, että uudella omistajalla ja vetäjällä on venealan kokemusta: "Minua ilahduttaa, että Venehotellin toimintaa jatkaa ryhmä vastuullisia veneilijöitä. Luotan siihen, että Kristian Rämeen käsissä konsepti kehittyy entisestään.”

Inkoon Venehotelli aloitti Yhdysvalloissa suositun moottoriveneiden ”dry stack storage” -konseptin eli hyllysäilytyksen Suomessa vuonna 2010. Venehotellin palveluun kuuluu veneiden nostamisen ja laskemisen lisäksi pesut, maalaukset ja moottorien kausihuollot.

”Hyllypaikat ovat olleet viimeiset viisi vuotta loppuunmyytyjä. Olemme vakuuttuneita Joel Nemeksen rakentamasta konseptista ja pääsemme nyt laajentamaan sitä,” kiittää Henrik Andersin. Uuden hallin rakennustyöt on jo aloitettu nykyisen hallin naapurissa. Tuleva halli kasvattaa paikkamäärän yli 400:aan moottoriveneeseen.

”Uusi halli tuplaa kapasiteetin jo ensi talveksi. Lisäämme myös laituripaikkoja sekä latauspaikat sähköautoille,” kertoo Venehotellin uusi vetäjä Kristian Räme.

”On innostavaa päästä rakentamaan Venehotellin tulevaisuutta. Yritys voi hyvin. Sillä on kokenut henkilökunta, hyvät alihankkijat ja tyytyväinen asiakaskunta," Räme jatkaa.

Suomessa talvi ajaa veneet rannoille, mutta hyllysäilytys on kasvava trendi myös lämpimissä maissa. Henrik Andersin näkee Venehotellissa uuden bisnesmallin ohella myös merkittäviä ympäristöetuja: ”Venehotellissa veneiden pesuvedet puhdistetaan, halli lämmitetään maalämmöllä ja lämmitettävää tilaa per vene on vähemmän kuin perinteisessä hallissa.”

Lisätietoja:
Kristian Räme, 040 300 7213, kristian@venehotelli.fi
Joel Nemes, 040 300 7210, joel@venehotelli.fi